Volledig scherm
Een van de 166 koren van Middelburg Vólkoren 2016. Vrouwenkoor Close 4 You zingt lichte populaire muziek in de Koorkerk.

Middelburg kolkt van koorzang

MIDDELBUR - Dankzij Vólkoren had Middelburg een weekend lang een overdosis noten op haar zang. Het koorfestival beleefde een geslaagde en drukbezochte achttiende editie.

Na een enigszins grijze zaterdag werd het een zonovergoten zondag voor Vólkoren, dat zich 'het grootste en leukste koorfestival van Zeeland en omstreken' noemt.

Groot is het zeker. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een mega-evenement, met alleen al 166 deelnemende koren: 97 op de zaterdag en 69 op de zondag. Samen goed - om precies te zijn - voor 5858 zangers en vooral zangeressen. Het aantal bezoekers van het festival laat zich lastig tellen, maar was zeker een veelvoud ervan.

Strak

En leuk is het evenzeer. Op dertig locaties tegelijk klonk er muziek. Je hoefde maar even verder te lopen en je belandde weer midden in een ander miniconcert. De organisatie was strak, de inzet voorbeeldig en de sfeer gemoedelijk.

Het festival werd aan het eind van zondagmiddag afgesloten met een groot, gezamenlijk concert op het Abdijplein. In totaal 155 leerlingen van vier basisscholen zingen er onder meer het Vólkorenlied, een even passende als terechte ode aan de kracht en waarde van gezamenlijk zingen.