Volledig scherm
Het oude gebouw van de CSW aan de Churchilllaan in Middelburg. © Google Maps

Middelburg houdt leeg schoolgebouw CSW vrij voor komst bèta-college

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg houdt het oude gebouw van de CSW aan de Churchilllaan vrij voor het bèta-college dat in augustus 2017 in Middelburg open moet gaan.

Het schoolgebouw staat leeg en is direct beschikbaar als dat nodig is, zegt wethouder van onderwijs Chris Dekker.

Optimistisch

Het is nog maar de vraag of het lukt om het tweede university college over een jaar te openen. De provincie wil dat graag, maar er is nog geen overeenstemming met het ministerie van Onderwijs en met een moederuniversiteit.

Dekker: "Pas komend studiejaar wordt bekend of het college met ingang van augustus 2017 kan beginnen. Dat is wel heel optimistisch gerekend. Maar wij zullen er als gemeente voor zorgen dat het dan ook kán starten. De onderwijshuisvesting zal er zijn."

Woonruimte

Dekker wil ook met kamerverhuurder Villex bekijken of in dat geval snel woonruimte beschikbaar kan zijn voor de eerste vijftig studenten. In de plannen voor het tweede college wordt gerekend op vijftig studenten per studiejaar. "Voor studentenhuisvesting hebben we nog niks gereed staan maar we willen ook daarin snel kunnen schakelen", stelt Dekker.

Het oude schoolgebouw van de Uilenburch aan de Nederstraat, dat deze week door die basisschool is verlaten, is volgens Dekker niet geschikt voor het bèta-college. "Dat kan wel dienst doen als overloopgebouw voor basisscholen die kampen met ruimtegebrek en extra lokalen nodig hebben." Daarom handhaaft de gemeente ook voor dat gebouw het komende schooljaar een bestemming 'onderwijs'.