Volledig scherm

Middelburg en Vlissingen houden tegelijk koopzondag en speciale markt

MIDDELBURG - Twee steden, twee markten, twee koopzondagen - toeristen en Walchenaren kunnen zondag zowel in Middelburg als in Vlissingen terecht om te winkelen.

Vlissingen houdt altijd koopzondag op de laatste zondag van de maand. Dat Middelburg dat nu ook doet, is een extra'tje. Beide steden hebben daar bovendien een speciale markt aan toegevoegd.

In Middelburg staan zondag in de binnenstad 125 kramen opgesteld. Op diverse plekken zijn kunst-, antiek-, sjacher- en streekproductenmarkten. Verspreid door het centrum is er muziek van Crappydog, Peetman, Nicole Bianchet, Geert van Oorschot en het duo Schots & Scheef.

Vlissingen beleeft zondag op het Bellamypark de eerste Summermarket by the Sea. Daarvan volgen er nog vier, op 7, 21 en 28 augustus en op 4 september. Er staan kramen met zelfgemaakte, fairtrade, biologische en/of streekproducten.

In Middelburg kunnen koopjesjagers terecht tussen 13.00 en 17.00 uur. In Vlissingen hebben ze twee uur langer de tijd, van 12.00 tot 18.00 uur.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.