Volledig scherm
Napraten na drie dagen rennen.

Meten is weten na dagen rennen

DOMBURG - Alsof ze voor militaire dienst gekeurd moeten worden staan de mannen in hun blote bast geduldig te wachten op hun beurt. Diëtiste Floor Dieben heeft een slimme weegschaal (die gewicht, vet- en vochtpercentage vaststelt) en een meetlint als instrumenten om vast te kunnen stellen wat deelnemen aan de eerste Zeeuwse Hardloopdriedaagse met een lichaam heeft gedaan.

De hardlopers zijn erg nieuwsgierig naar de uitkomsten. "Tweetiende minder vet? Wauw". Twee duimen gaan omhoog.

Zondag is de laatste afsluitende loop op het strand. Na 5 km op de Haringvreter en een halve marathon in Burgh-Haamstede kunnen deelnemers nu kiezen uit 10 of 25 km over het strand. Start en finish liggen voor strandpaviljoen Brooklyn Beach. Van de 150 deelnemers die vrijdag aan de driedaagse zijn begonnen, zijn er nog 140 over. Van deze groep doen 32 mensen mee aan de meting: de jongste is een vrouw van 22, de oudste een man van 67 jaar. Bij de eerste meting viel Dieben op dat hoewel het allemaal goedgetrainde sporters zijn, sommigen toch een behoorlijke buikomvang hebben.

Alle deelnemers krijgen binnenkort het resultaat thuisgestuurd, vergezeld van een voedingsadvies.

Diezelfde deelnemers zijn overigens zeer te spreken over het evenement. Wedstrijdloper Erwin Adan uit Middelburg vond vooral het meerdaagse competitie-element mooi. "De tijden van de drie lopen worden opgeteld. Dan ga je toch rekenen."

Mede-organisator Robert Carol is tevreden over het verloop van de eerste editie van het evenement, dat voortkwam vanuit het hardloopblog van PZC-redacteur Maurice Steketee. "Het leuke is dat er naast mensen uit de buurt ook mensen van buiten Zeeland meedoen. Zelfs Spanjaarden."