Volledig scherm
© Thinkstock

Meerderheid Nederlanders wil verbod op onverdoofd koken van kreeft en krab

YERSEKE - Een meerderheid van de Nederlanders (58 procent) is voor een verbod op het onverdoofd koken van kreeften en krabben. Dat komt uit een landelijke enquête van de Stichting Vissenbescherming en de Dierenbescherming.

Zij lieten onderzoeksbureau Motivaction peilen hoe mensen denken over het doden van schaaldieren (kreeft en krab) en vissen.

Ruim twee weken geleden laaide de discussie over dierenleed op toen de dierenpolitie een klacht kreeg over een restaurant in Yerseke dat kreeft in de stoomoven gaart en niet in kokend water. Volgens de dierenpolitie lijdt een kreeft langer in de stoomoven. In kokend water zou hij meteen aan zijn einde komen.

Pijn

Tweederde van de Nederlandse bevolking (67 procent) denkt dat kreeften en krabben pijn kunnen ervaren. Een kleine minderheid (3 procent) meent van niet. Een meerderheid van de ondervraagden (58 procent) vindt dat de overheid het onverdoofd koken van schaaldieren moet verbieden. Ook vissen zouden humaner moeten worden gedood. Bij het doden van kreeften en krabben is nu praktisch alles toegestaan. Er zijn geen wettelijk vastgestelde regels om ze te beschermen.

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.