Volledig scherm
© Thinkstock

Meerderheid Nederlanders wil verbod op onverdoofd koken van kreeft en krab

YERSEKE - Een meerderheid van de Nederlanders (58 procent) is voor een verbod op het onverdoofd koken van kreeften en krabben. Dat komt uit een landelijke enquête van de Stichting Vissenbescherming en de Dierenbescherming.

Zij lieten onderzoeksbureau Motivaction peilen hoe mensen denken over het doden van schaaldieren (kreeft en krab) en vissen.

Ruim twee weken geleden laaide de discussie over dierenleed op toen de dierenpolitie een klacht kreeg over een restaurant in Yerseke dat kreeft in de stoomoven gaart en niet in kokend water. Volgens de dierenpolitie lijdt een kreeft langer in de stoomoven. In kokend water zou hij meteen aan zijn einde komen.

Pijn

Tweederde van de Nederlandse bevolking (67 procent) denkt dat kreeften en krabben pijn kunnen ervaren. Een kleine minderheid (3 procent) meent van niet. Een meerderheid van de ondervraagden (58 procent) vindt dat de overheid het onverdoofd koken van schaaldieren moet verbieden. Ook vissen zouden humaner moeten worden gedood. Bij het doden van kreeften en krabben is nu praktisch alles toegestaan. Er zijn geen wettelijk vastgestelde regels om ze te beschermen.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.