Volledig scherm
Mathieu van Bellen. © Camile Schelstraete

Mathieu van Bellen wint Kersjesprijs

HULST - De uit Hulst afkomstige Mathieu van Bellen heeft samen met zijn collega's van het Busch Trio de Kersjesprijs gewonnen. Dit werd dinsdag bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op 3 december in het Concertgebouw in Amsterdam.

De prijs (50.000 euro) mag naar eigen goeddunken aan studie of carrière worden besteed. Het Kersjes Fonds beheert de nalatenschap van dirigent Anton Kersjes (1923-2004) en stimuleert daarmee jong muziektalent.

The Busch Trio bestaat uit pianist Omri Epstein (1986), violist Mathieu van Bellen (1988) en cellist Ori Epstein (1993).

Busch-viool

Het trio is genoemd naar Adolf Busch. Van Bellen bespeelt een Adolf Busch Guadagnini-viool uit 1783. Het Busch Trio resideert in de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel.

De jury van de Kersjesprijs schreef: 'Dit jonge pianotrio is in korte tijd geëvolueerd in een ensemble van hoog niveau. Hun concertagenda ziet er indrukwekkend uit met optredens in het binnen- en buitenland.

Veelbelovend voor een internationale carrière, waaraan deze prijs hopelijk zal bijdragen. Met hun warme, weelderige klank, perfecte balans en meeslepende wijze van spelen, zijn zij de ideale uitvoerders van het rijke repertoire voor pianotrio'.