Volledig scherm
Politie-auto's bij De Rede. © Martijn de Koning

Massale politie-inzet na melding gewapende man bij De Rede Terneuzen

TERNEUZEN - De politie is dinsdagmiddag massaal uitgerukt nadat er een melding was binnengekomen over een gewapende man bij scholengemeenschap De Rede in Terneuzen.

De politie ging even over half twaalf met een arrestatieteam, speurhonden en een helikopter naar het schoolcomplex aan de Ouder Vaart. De meldingen varieerden van één verwarde persoon tot drie personen. De omgeving werd door de politie afgezet. 

Een arrestatieteam kamde de school systematisch uit. Aan ouders werd verteld dat de focus lag op het voorkomen van onrust.

Leerlingen verbleven tijdens de politieactie aanvankelijk in de lokalen. Rond 13.45 mochten zij naar de aula waar ze werden opgevangen. 'Om de situatie overzichtelijk te houden is het gebouw van de school afgesloten geweest', schrijft de politie in een persbericht. 

De melding heeft veel vragen opgeleverd. De politie onderzoekt wie deze melding heeft gedaan. De politie kreeg diverse vragen wat dit betekent voor andere scholen. Maar andere scholen hoeven zich totaal geen zorgen te maken. Aldus de politie.

Volledig scherm
Een agent met hond bij De Rede. © Martijn de Koning