Volledig scherm
Mariniers oefenen op het Badstrand in Vlissingen.

Mariniers oefenen nacht op het Badstrand Vlissingen

VLISSINGEN - Van de Brouwersdam werden ze weggeblazen, dus het Korps Mariniers oefent woensdag en in de nacht van woensdag op donderdag op het Badstrand in Vlissingen. Burgemeester Bas van den Tillaar heeft een verzoek dat is gedaan, ingewilligd.

De mariniers, 220 in getal met 180 marinemensen, zijn deze week op eindoefening in Zeeland. De First Marine Combat Group oefent met landingen vanaf een bevoorradingsschip op het Badstrand, het inrichten van gewondenposten en het verplaatsen van eenheden op het Badstrand. De oefening begint om 16 uur en eindigt donderdagochtend om 06.00 uur. Er zal niet worden geschoten of met explosieven worden gewerkt. Boulevardbewoners kunnen 's nachts voertuigen over het strand horen rijden.

Van den Tillaar heeft de voorwaarde gesteld dat geluid in de nachturen zoveel mogelijk beperkt wordt. Direct omwonenden krijgen een brief van de burgemeester waarin hij vraagt om begrip voor de bijzondere omstandigheden waardoor dit verzoek op zo'n korte termijn moest worden behandeld.