Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Man aangehouden in Vlissingen na beledigen agenten

VLISSINGEN - Een Middelburger is vrijdagavond in de Scheldestraat in Vlissingen aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Rond 19.00 uur ontstond overlast op de Glacisstraat in Vlissingen. Agenten zagen dat enkele mensen zich bij de slagboom op het parkeerterrein ophielden. Toen de agenten aan kwamen rijden, gooide een jongeman een blikje op straat en vluchtte op een fiets weg. Hij kon de slagboom passeren terwijl de politieauto dat niet kon.

De agenten kwamen de 21-jarige jongeman uit Middelburg op de Scheldestraat weer tegen en hij kreeg direct een boete van 140 euro. Toen hij vervolgens ook de agenten beledigde is hij aangehouden en voor verdere afhandeling naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Hij vond het niet erg om naar Torentijd te gaan. "Ik heb toch geen dak boven mijn hoofd", zei hij. Tijdens de reis naar Torentijd bleef hij de agenten beledigen voor kankerlijers. In het cellencomplex aangekomen bleek de man een softdrugs bij zich te hebben, deze werd inbeslaggenomen. Voor de belediging kreeg hij een boete van 350 euro, waarna hij Torentijd mocht verlaten.

De jongeman was erg teleurgesteld in de boetes en het mislopen van een nachtje in een bed in Torentijd. Toen hij vroeg of de agenten hem een lift wilden geven, kreeg hij te horen dat hij naar Vlissingen terug mocht lopen.