Volledig scherm
Bridget Jones (Renée Zellweger) © AP

Lijk jij op Bridget Jones? Doe de test!

ETTEN-LEUR - Wie woensdagavond een bioscoopje wil pakken, heeft heel weinig te kiezen. Speciale voorstellingen van Bridget Jones' Baby houden dan namelijk ruim 60 procent van álle filmdoeken in heel Nederland bezet.

Deze bioscoopzalen worden grotendeels bevolkt door vrouwen. Alle vertoningen zijn namelijk onderdeel van de Ladies Night, een regelmatig terugkerende bioscoopavond waarbij dames naast een voorpremière van een film met een vrouwelijk karakter, worden getrakteerd op een glaasje bubbles en een goodie bag.

Vanaf donderdag is de film ‘Bridget Jones’ Baby’ in de bios te zien. Maar hoeveel van deze stuntelende, schutterende antiheldin schuilt er eigenlijk in jou?

Test jouw Bridget-factor in deze test.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.