Volledig scherm
De winnaars in Aagtekerke © Martijn Minderhoud

Levi de Witte grote winnaar Zomerfeest in Nieuw- en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND, AAGTEKERKE, GRIJPSKERKE, GAPINGE - Op de eerste zaterdag in september werden er onder uitstekende omstandigheden vier wedstrijden verreden. Bij het Zomerfeest in Nieuw- en Sint Joosland was het weer goed toeven.

39 deelnemers van de afdelingen Nieuw- en Sint Joosland, Middelburg, Arnemuiden, Ritthem en Zuid Beveland, mooi weer en een goede sfeer, wat wil je nog meer? Gastrijder Levi de Witte (29 ringen) van de afdeling Ritthem was zijn opponenten van de afdeling Nieuw- en Sint Joosland te slim af. In de kamp was hij op 14 mm te sterk voor Julia Crucq en Richard Jacobs. Levi was in topvorm, want hij wist ook de pollepel te winnen. Diederick van der Maas won de eerste beker en de jeugdbeker ging met Noa Slinger mee naar huis, die een knappe prestatie leverde door 26 van 30 ringen te steken.

In Aagtekerke werd er met 24 ringrijders een drietalwedstrijd gehouden. De strijd was al vroeg op de dag beslist, want het drietal van Sjoerd Blaas, Natasja de Buck en Bram Brouwer staken er met kop en schouders bovenuit. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met negen ringen voorsprong. De strijd om het persoonlijk kampioenschap ging tussen Sjoerd Blaas en Patrick Kodde. Deze kemphanen staken beiden 28 van de 30 ringen, maar Sjoerd was de sterkste in de kamp. Patrick Kodde bekroonde zijn topdag met de pollepel. De hoofdprijzen voor de versiering werden gewonnen door Johan v. d. Broeke en Maartje Speelman. De Aagtekerkse Ringrijders Vereniging bestaat dit jaar 65 jaar en dat werd gevierd met een beurt op de bierring. Natasja de Buck wist deze prijs in de wacht te slepen. Daarnaast werd de Lein Kodde (voorzitter Z.R.V.) in het zonnetje gezet in Aagtekerke. Hij is al 40 jaar speaker bij het ringrijden op ’t weitje.

In Grijpskerke werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden op de dorpsring met 24 deelnemers. Teun Dingemanse is heel jong, maar al heel goed. Dat bewees hij zaterdag in Grijpskerke weer. Hij werd dagkampioen voor dat andere jonge talent Arjo Francke. Hij was wel de sterkste in de kamp om de pollepel. Naast deze jongens was er ook een debutante die van zich deed spreken. Yael van Bergeijk stak al meteen 5 ringen. De 1e prijs voor de versiering werd gewonnen door Jessica Wisse. De wedstrijd in Grijpskerke stond in het teken van jubilarissen. Piet Dekker 25 jaar lid van de vereniging en David Willemse 50 jaar. David al 50 jaar actief eerst als rijder en nu nog steeds als zeer betrouwbare medewerker.

In Gapinge werd het seizoen afgesloten met de jaarlijkse sjezenwedstrijd waaraan 14 koppels deelnamen. Jennie Paauwe en Simon Lous werden kampioen met 91 van de 92 ringen. De pollepel werd een prooi voor Melanie de Bruijn en Jan Geldof. Elsbeth Dingemanse en Johan Sturm hadden het logo van de sociëteit te Gapinge verwerkt in de bloemstukken ter ere van het 800 jarig bestaan van het dorp. Zij wonnen hiermee de versieringsprijs.

Voor meer informatie kijk op www.ringrijden.nl.

Volledig scherm
De Bierring in Aagtekerke. © Martijn Minderhoud
Volledig scherm
David Willemse 50 jaar lid in Grijpskerke. © Martijn Minderhoud