Lesbisch stel zoek naar goed Zeeuws zaad

Floor en Roos willen een kind. Daar heb je een man voor nodig.

Volledig scherm

Of op z'n minst, zaad. Zééuws zaad. Bij genoeg animo, overweegt het stel vraag en aanbod in Zeeland ook voor anderen samen te brengen. Anoniem zaad, zoals van een spermabank, is niet wat Floor en Roos willen: "Wij willen Zééuws zaad", zegt de dertigjarige Floor. Bij genoeg animo, overweegt het gelukkig getrouwde stel vraag en aanbod in Zeeland ook voor anderen samen te brengen.

Kind leren kennen

Sperma van een anonieme donor is voor het stel geen optie. Roos: "Bij een spermabank is de regel: vanaf dat het kind 16 jaar oud is, heeft het er recht op zijn biologische vader te leren kennen. Wij dachten: wat als dat kind 4 is, en aan het schoolplein vraagt: 'Heb ik óók een papa?' Wij willen een natuurlijker proces. Onze donor moet bereid zijn ons kind te leren kennen en mág een rol spelen in zijn leven. Vandaar ook dat wij iemand uit Zeeland willen." In de Randstad is het geen probleem voor lesbische stellen om een zaaddonor te vinden waarmee door zelfinseminatie een kind kan worden verwekt. In Zeeland ligt dat anders, hebben de vrouwen ervaren.

Date

Zeeuwen die zaaddonor willen worden voor Floor en Roos of andere stellen en een 'date' willen maken om te kijken of het klikt, kunnen dat doorgeven via zeeuwsewens@gmail.com

Meer in de PZC van dinsdag.

Roos en Floor zijn gefingeerde namen

  1. Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Britse wetenschappers zijn er met geavanceerde technieken in geslaagd een meer dan drieduizend jaar oude Egyptische mummie weer een stem te geven. Ze maakten een gedetailleerde scan van het strottenhoofd van priester Nesyamun, maakten daar een 3D-print van en zorgden er met speciale apparatuur voor dat de gekopieerde keel echt geluid kon produceren. Het resultaat: één seconde van Nesyamuns stem. ,,Dit moeten gelovigen hebben gehoord als de priester ze toezong.”