Volledig scherm
Politie-auto's bij De Rede. © Martijn de Koning

'Leerlingen zijn geen moment in gevaar geweest'

TERNEUZEN - Rond 14.00 uur is dinsdagmiddag het sein 'veilig' gegeven op scholengemeenschap De Rede in Terneuzen. De leerlingen hebben na een enerverende middag de rest van de dag vrij gekregen .  

Een arrestatieteam, politiehonden, een politiehelikopter die vanuit de lucht de omgeving afzocht. De politie trok alle registers open na een 112-melding dat er een gewapende man in de school gesignaleerd zou zijn. "We kregen die melding rond half twaalf", vertelt politiewoordvoerder Alwin Don. "We onderzoeken nog wie de beller was." Don benadrukt dat het niet zeker is dat er ook daadwerkelijk een bewapend persoon heeft rondgelopen. "We hadden alleen die melding." Een arrestatieteam doorzocht de school, waarbij de leerlingen in de klassen moesten blijven. Omdat de bewapende man een wit shirt zou hebben gedragen, werden leerlingen met een wit shirt gefouilleerd. Er werd niets gevonden. Na tweeenhalf uur mochten de leerlingen naar huis.

"De leerlingen zijn geen moment in gevaar geweest", benadrukt Chris Dreves, woordvoerder van De Rede. "Na het sein veilig hebben we de leerlingen in de aula uitgelegd wat er allemaal gebeurd is waarna ze de rest van de dag vrij kregen. Want van leren komt niet veel meer. Voor leerlingen die daar behoefte aan hebben, is er nog een zorgmedewerker. De politie gaat nu onderzoek doen naar de aard van de 112-melding."

Volledig scherm
Een agent staat ouders te woord bij de ingang van De Rede. © Peter Nicolai