Volledig scherm
Leendert van der Pool begon 35 jaar geleden met schilderen. Hij heeft sinds die tijd exposities gehad over heel de wereld. Hij werkt in een superrealistische stijl die in Nederland maar weinig wordt gewaardeerd. foto Ruben Oreel

Leendert van der Pool jubileert met expositie in Stadsschouwburg van Middelburg

MIDDELBURG - Leendert van der Pool is veertig jaar kunstenaar. Dat viert hij met een expositie in de Stadsschouwburg in Middelburg.

Het jubileum wordt meteen een afscheid.. We konden het altijd trouw melden. Kunstenaar Leendert van der Pool heeft zijn thuis in de Middelburgse Koepoort en in appartementen in Parijs en Brooklyn New York. Het ene half jaar bivakkeert hij met zijn Amerikaanse vrouw Eleanor Winters aan de ene kant van de Oceaan, het andere half jaar aan de andere kant. Daarin komt per aanstaande november verandering. De ene kant en de andere kant van de Oceaan blijven in stand, maar Middelburg valt af. Na ruim 36 jaar verlaat Van der Pool de Koepoort, verlaat hij Middelburg, verlaat hij Nederland.

Drie woonplekken teveel

De kunstenaar zegt: "Ik word vandaag 71 jaar. Dan kom je op een leeftijd dat drie verschillende woonplekken te veel wordt. Dus willen we er één opgeven. Dat is Nederland geworden."

Van der Pool wordt morgen 71 jaar en is tevens veertig jaar kunstschilder. Dat viert hij met een bescheiden overzichtsexpositie in de Stadsschouwburg in Middelburg. De tentoonstelling wordt morgen om 20.00 uur geopend met een inleiding door Peter Sijnke.

Lees meer in de PZC van donderdag.