Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

Lagere taakstraf voor 'jaloers mannetje'

VLISSINGEN - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 29-jarige Vlissinger J. B. een taakstraf van 220 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. Tegen de Vlissinger was een taakstraf van 240 uur geëist.

B., een volgens de officier van justitie 'een jaloers mannetje' , dreigde in maart vorig jaar brand te stichten bij een plaatsgenoot die een relatie had met de ex van B. Dezelfde maand besloot B. dat zijn rivaal een lesje moest krijgen en reed samen met een vriend en met benzine gevulde jerrycan en daarop vastgemaakt, een Cobra 6 naar diens bedrijf. Tot een daadwerkelijke brandstichting kwam het overigens niet. Dat B. ook zijn rivaal zou hebben mishandeld achtte te rechtbank niet bewezen.

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.