Volledig scherm
Flinterstar © ANP

Laatste loodjes van berging Flinterstar

ZEEBRUGGE - De berging van het 6 oktober vorig jaar voor Zeebrugge aangevaren en gezonken vrachtschip Flinterstar is de laatste fase ingegaan. Eind juni is het voorschip van de Flinterstar al geborgen, nadat eerder de lading was veiliggesteld.

Het werk heeft anderhalve maand stilgelegen, omdat de drijvende kraan Rambiz van het Belgische bergingsbedrijf Scaldis elders nodig was.

De Rambiz ligt inmiddels weer naast de restanten van de Flinterstar. Afgelopen week zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor het liften van het achterschip. Het is nog niet bekend wanneer dit zal plaatsvinden. Dat is ook afhankelijk van het weer.

Het voorschip van de oorspronkelijk 130 meter lange en 17 meter brede Flinterstar, eigendom van rederij Flinter in Barendrecht, is na de berging naar de Gallo-scheepssloperij in Gent gebracht. Het achterschip wacht hetzelfde lot.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.