Volledig scherm
© Roeland van Vliet

Korfbal: Gogme brengt TOP Arnemuiden net geen zege (video)

AMSTERDAM - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd tegen AW.DTV verloren.

De Walcherse verliezer van de hoofdklassefinale, die vorige week in Papendrecht gespeeld werd, speelde lange tijd uitstekend, maar kwam tekort tegen de Amsterdamse ploeg die negende was geworden in de Korfbal League. Het duel eindigde, na een 13-10-ruststand, in 24-21.

Zaterdag 9 april is de tweede wedstrijd in Arnemuiden. Als TOP dan wél wint, volgt er op woensdag 13 april een derde wedstrijd. En die is eveneens in Arnemuiden. Als TOP de best-of-three in z’n voordeel beslist, promoveert het naar de Korfbal League. Zo niet, dan speelt de equipe volgend zaalseizoen wederom in de hoofdklasse.

TOP, met Corola Meulmeester in de basis als vervangster van de zieke Wilma Meulmeester, begon uitstekend aan het duel met AW.DTV. Jeanine Marijs, in de hoofdklassefinale van zeven dagen eerder zo goed als onzichtbaar, was zelfs formidabel. Binnen dertien minuten scoorde de aanvoerster vijf keer en versierde ze een strafworp. Mede daardoor kon TOP de thuisploeg bijbenen.

Nieuwe kans

Ook de rest van het team speelde met bravoure. Het slechte optreden in Papendrecht (13-21-nederlaag tegen DSC) was vergeten. Dit was een nieuwe kans om te promoveren. Maar waar in het vak van Jeanine Marijs veel kansen werden benut, liet het andere vak juist dotten van kansen onbenut. Peter van Belzen maakt normaal altijd zijn strafworpen, maar zag er nu twee van de korf stuiteren.

In de tweede helft speelde TOP met hetzelfde Amsterdamse gogme. De ploeg werd nimmer op grote achterstand gezet. Jurriaan Bouwens kreeg het op zijn heupen en maakte het ene na het andere doelpunt. Acht minuten voor tijd, bij 20-18, was er nog alle geloof in een goed eindresultaat.

Maar AW.DTV, met routiniers als Ilona van den Berg, Jim Snel en Steffen Pang, behield een veilige marge. Voor TOP is het echter wel duidelijk geworden dat er in de thuiswedstrijd(en) iets te halen valt.

Scores TOP Arnemuiden: Jeanine Marijs 7, Jurriaan Bouwens 5, Petra van Belzen 2, Kristian Huisman 2, Emmelie Bouwens 1, Corola Meulmeester 1, Peter van Belzen 1, Jurgen Janse 1, Corné Bezemer 1

Volledig scherm
© Roeland van Vliet
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement