Volledig scherm
Bianca en Arnold proberen al twee jaar hun appartement in Vlissingen te verkopen. © Ruben Oreel

‘Kopen van ander huis was een gok’

VLISSINGEN - Bianca en Arnold proberen al twee jaar hun appartement in Vlissingen te verkopen. Het ziet er keurig uit en de vraagprijs is minder dan een ton. Maar in de stad staan ruim 200 flats in dezelfde prijsklasse te koop.

Het is 2007 als Arnold Barentsen (32) op zoek gaat naar zijn eerste koopwoning. „De vooruitzichten op de woningmarkt waren positief. Ik wilde kapitaal opbouwen en ik kón iets kopen, dus waarom niet? In Oost-Souburg en in Middelburg stonden weinig goedkope huizen te koop. Daarom ging ik naar Vlissingen.”

Toe aan nieuwe stap

Het appartement aan de Hogeweg 86A is op dat moment ideaal: het heeft een splinternieuwe keuken en badkamer, en een prachtig uitzicht op de stad. Binnen drie maanden trekt Arnolds vriendin Bianca van Belzen (28) bij hem in. „Maar drie à vier jaar geleden begonnen we toch te denken aan een nieuw huis”, vertelt Bianca. „We wilden meer ruimte, een tuin en waren toe aan een nieuwe stap.”

Ze vallen voor een nieuwbouwhuis in Oost-Souburg, het dorp waar ze allebei vandaan komen. Dát willen ze niet laten schieten. Ze kopen het huis in januari 2015, terwijl hun appartement nog niet verkocht is. „Dat was een gok”, geeft Arnold toe. „Maar we wilden daar gewoon weg. We hebben nu een prachtig huis met tuin en mooie achterplaats. Ik heb er geen spijt van.”

Slechts twee kijkers

Het appartement staat inmiddels twee jaar te koop. In die tijd hebben vier mensen interesse getoond. Slechts twee zijn de flat komen bekijken. „Het aanbod van appartementen is gewoon te groot in Vlissingen”, weet Arnold. „Bovendien heb je voor 20.000 euro meer een eengezinswoning: het is voor starters aantrekkelijker om meteen die stap te maken.”

Het stel kan de dubbele hypotheeklasten prima behappen, omdat Bianca inmiddels werk heeft als leerkracht in het basisonderwijs. Sinds enkele weken verhuren ze het appartement. Bianca: „Dat is een last minder. Maar je blijft wel verantwoordelijk. We willen het appartement heel graag verkopen. Dan kunnen we ons leven verder opbouwen.”