Volledig scherm
De nieuwe Zomerbus. © Touringcarbedrijf AMZ

Knalrode Zomerbus met gids aan boord toert door Zuid-Beveland

WEMELDINGE - De witte, open Zomerbus zal dit jaar niet meer te zien zijn op de Bevelandse wegen. Er komt een rode 'cityhopper' voor in de plek, die wél in alle weersomstandigheden kan rijden.

Omdat de vorige Zomerbus helemaal open was, reed-ie regelmatig niet. Dat is met de nieuwe toerbus verleden tijd. Deze heeft namelijk een glazen bovenkant. "Mensen kunnen bij slecht weer naar buiten kijken en als het mooi weer is, gaat het dak open", vertelt woordvoerder Sandra Dekker.

Gidsen

Wat ook nieuw is, zijn de gidsen in de bus. "We huren drie studenten in, die onderweg zullen vertellen wat er te zien is en wat de volgende halte is", aldus Dekker. "Dat geeft wat meer beleving dan het bandje wat we voorheen afspeelden. En hopelijk is het beter te verstaan."

Zeelandpas

De zomerbus rijdt van 12 juli tot en met 27 augustus op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Een ZeelandPas biedt onbeperkt toegang tot de toerbus. Deze is voor vier euro te koop bij de chauffeur. De nieuwe dienstregeling komt deze week nog op zomerbus-zeeland.nl te staan.