Volledig scherm
PREMIUM
Juf Arianne van Os werkt met 'wisbordjes' om haar leerlingen te helpen met taal en rekenen. © arie kievit

'Kinderen moeten genoeg leeskilometers maken, ook thuis'

In de zestien jaar die juf Arianne voor de klas staat, heeft ze het taal- en rekenniveau zien dalen. Maar ja, ze moet ook een les draaien over 4 mei, een programma volgen om pesten in de klas tegen te gaan, meer tijd steken in techniek, het Wilhelmus zingen en liefst ook nog een moestuintje aanleggen. 

Duizenden leerlingen verlaten de basisschool zonder goed te kunnen lezen of rekenen. Met die harde conclusies schokte de Onderwijsinspectie het onderwijs. Juf Arianne van Os van De Regenboog in Rozenburg vindt de situatie zorgelijk. En ja, er moet iets gebeuren. 

 1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.
 2. Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’
  video

  Internatio­na­le reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

  Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen.