Volledig scherm
© Catherine Yeulet/Thinkstock

Kentalis opent locatie in Terneuzen en tweede groep in Middelburg

TERNEUZEN - Behandelcentrum voor mensen met taal-/ spraakproblemen Kentalis opent komende maandag een nieuwe behandelgroep voor kinderen tot vijf jaar in Terneuzen. De groep is bedoeld voor kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben.

Dit houdt in dat ze moeite hebben met praten en/of het leren van taal. De nieuwe locatie is gevestigd in het gebouw van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen aan de Bellamystraat. Kentalis speelt daarmee in op de vraag die er naar vroegbehandeling is. De kinderen van 2,5 tot 5 jaar kunnen nu dichterbij huis naar een behandelgroep, waardoor de ouders meer mogelijkheden hebben om hun kind zelf te halen en te brengen.

Om de zorg dichterbij de cliënt te brengen zodat de kinderen minder lang hoeven te reizen, komt in Middelburg een tweede groep aan de Nederstraat 39 in de binnenstad. Ook in Goes is vroegbehandeling, evenals naschoolse groepsbehandeling. Eén op de twintig kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis, waarbij taal niet goed wordt verwerkt in de hersenen.

Binnen vroegbehandeling leert het jonge kind in een groep met zeven anderen op een speelse manier (beter) communiceren, omgaan met anderen en zijn gevoelens te uiten. In dit communicatieve behandelklimaat kan het kind zich optimaal ontwikkelen en een goede start maken bij de peuterspeelzaal of op school. Afhankelijk van de ernst van het spraak-/taalprobleem, komt het kind twee of vier dagen in de week naar de groep. De groep is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ook de ouders worden bij de behandeling betrokken, zodat hij/zij handvatten krijgt voor een (nog) beter contact met hun kind.

Om in aanmerking te komen voor zorg van Kentalis is een verwijzing van een arts of audioloog nodig. Op de website van Kentalis is meer informatie hierover te vinden: www.kentalis.nl /Ik-wil-me-aanmelden/Voor-zorg/. Ook kan er contact worden opgenomen met de locatie Goes 0113 27 33 66 of zeeland@kentalis.nl.