Kapelse Miss Baktaart maakt furore in taartenbakland

KAPELLE - Ze is de profvoetballer onder de taartenbakkers. Simone van der Griend (33) uit Kapelle heeft van haar hobby haar werk kunnen maken.

Volledig scherm
Simone van der Griend (33) uit Kapelle heeft van haar hobby haar werk kunnen maken.

Vijf jaar geleden deed de Kapelse voor het eerst mee aan een workshop taarten maken. Sindsdien is ze verslaafd. Verslaafd aan taarten bakken en decoreren met fondant of marsepein.

Landsgrenzen

Simone vindt het zelfs zo leuk dat ze er in juli 2015 haar baan voor opzegde en voor zichzelf begon. Als Miss Baktaart maakt zij nu furore. Haar taarten worden gegeten tot over de landsgrenzen. "Via mensen uit de buurt is er al eens één in Engeland beland. En ook in België heb ik al taarten geleverd", aldus Simone.

Internet

Via internet stromen de verzoeken binnen. Miss Baktaart heeft het druk. "Deze week heb ik er tien", vertelt Simone. "Twee worden er door de week opgehaald en de andere acht zijn voor zaterdag. In mijn oven kan ik net acht taarten tegelijk bakken."

Kinderopvang

Op het moment zijn vooral Minions- en Frozentaarten populair. Raakt ze dat dan niet beu, na weer de zoveelste? "Welnee, joh. Dan wordt het een kunst om er steeds iets anders van te maken. Ik vind het alleen maar leuk. Maar ook allerlei andere dingen kan en wil ik maken. Geef me maar een uitdaging." Ook het fröbelen met fondant-figuurtjes is voor Simone nog altijd een feest. "In mijn vroegere werk bij de kinderopvang was ik ook al creatief bezig. Alleen deed ik dat toen met fymoklei."

Kwaliteit

Miss Baktaart geniet zichtbaar van haar succes. "Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik dacht: ik ga m'n droom achterna en ik zie het wel. En nu moet ik soms al nee verkopen. Want ik wil wel kwaliteit blijven leveren."

Het allerleukste om te doen vindt Simone de bruidstaarten. "Bruidstaarten zijn geweldig. het liefste ga ik drie maanden voor de bruiloft al met het bruidspaar rond de tafel. Dan komt die droomtaart vanzelf naar boven."

Beroemdheid

Over dromen gesproken. Die heeft de Kapelse zelf ook nog. "Ja, stiekem droom ik van een eigen atelier. En ik zou het geweldig vinden om een taart voor een beroemdheid te maken." Wie weet belt er binnenkort een beroemde profvoetballer.