Volledig scherm
© Thinkstock

Kapelle zoekt opvanglocatie voor 150 tot 500 asielzoekers

KAPELLE - De kans wordt steeds groter dat er in Kapelle een asielzoekerscentrum (azc) wordt gevestigd voor 150 tot 500 vluchtelingen. Het voorstel met de voorwaarden daarvoor werd dinsdagavond in de gemeenteraad aangenomen. CDA, SGP, CU en PvdA stemden voor het voorstel.

VVD en Gemeentebelang konden zich er niet in vinden. Dat resulteerde in een 9-6-winst voor de kaderstelling waardoor wethouder Evert Damen op zoek kan naar een locatie en daarover in overleg kan.

In september of oktober komt Damen vervolgens met een voorstel voor een locatie. Dat zal geen zogenoemde satellietlocatie worden. Daarvoor dient een azc binnen een straal van 10 kilometer als hoofdlocatie te dienen. De twee opvanglocaties in Goes voldoen echter niet aan de criteria die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (coa) daaraan stelt.

Wethouder Damen kondigde verder aan een draagvlakonderzoek in te stellen. Daarbij kunnen inwoners van de gemeente Kapelle hun mening geven over de opvang. "En daar zullen wij de vragen die in de discussie van vanavond naar voren kwamen ook in verwerken", aldus Damen.