Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Justitie onderzoekt zelfdoding vrouw Groede met wapen agent

ROTTERDAM - De rol van een agent bij de zelfdoding van een vrouw uit Groede wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Het wapen van de agent is bij de suïcide gebruikt; volgens nabestaanden van de vrouw was er geen sprake van zelfdoding.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De politie onderzoekt of er wel echt sprake was van zelfdoding; ook wordt onderzocht hoe de vrouw bij het wapen kon komen.

Omdat onafhankelijk onderzoek nodig is, wordt het niet gedaan door de politieregio Zeeland/West-Brabant, maar door het OM in Rotterdam. De affaire zou tot grote ontsteltenis hebben geleid binnen het Zeeuwse politiekorps. De dood van de 41-jarige vrouw uit Groede kwam voor haar familie en kennissen als een volkomen verrassing.

De vrouw, moeder van twee kinderen, werkte in de zorg in Zeeland, meldt De Telegraaf. Zij had een relatie met een politieagent in Zeeuws-Vlaanderen. Na de dood van de vrouw werd de zaak door de politie Zeeland/West-Brabant onderzocht. Maar toen de ouders van de vrouw aangifte deden, werd alsnog besloten dat onafhankelijk onderzoek nuttig was en werd het OM in Rotterdam ingeseind. Het Openbaar Ministerie benadrukt in de landelijke krant wel dat de agent geen verdachte is.