Volledig scherm
© Thinkstock

Jury voor Zeeuwse Boekenprijs 2016 bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs 2016 bestaat uit commissaris van de Koning Han Polman (voorzitter), Paul van der Velde (hoofdredacteur Zeeuws Tijdschrift), Perry Moree (directeur ZB), Jacqueline Bel (auteur en universitair hoofddocent), Jan van Damme (redacteur PZC) en Barber van de Pol (auteur). De inzendtermijn loopt van 1 juni tot 15 juli.

In aanmerking komen recent verschenen boeken uit en/of over Zeeland. Aanmelden kan via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl). Ook dienen er zes exemplaren van het boek te worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

De jury kiest uit de inzendingen het beste boek. Daarnaast worden zogeheten Accolades toegekend aan het best uitgegeven boek, het beste grensoverschrijdende boek, het beste debuut en het meest originele boek.

Het boek dat de meeste stemmen via de website van de PZC weet te vergaren, ontvangt de PZC-Publieksprijs. Bovendien kent de Zeeuwse Boekhandel aan een Zeeuwse auteur de oeuvreprijs toe.

De winnaars worden zaterdag 5 november bekendgemaakt in het gebouw van de ZB in Middelburg.