Volledig scherm
Dennis de Graaf aan het werk op het terras van De Werf in Veere. © Lex de Meester

Jury roemt terras De Werf Veere: 'Onze verwachtingen zijn echt overtroffen'

VEERE - Heel overrompelend. Zo noemt Dennis de Graaf de uitverkiezing van het terras van Restaurant De Werf in Veere tot het op een na beste van Nederland. De Graaf was maandag samen met enkele collega's in Egmond aan Zee bij Restaurant Van Speijk, 'de winnaar van 2015', toen de uitslag van de verkiezing bekend werd gemaakt. ,,De mensen van Misset Horeca begonnen het opnoemen van de winnaar van de zevende plek. Het werd dus steeds spannender. Toen we hoorden dat we tweede waren, was dat echt geweldig." Vooral omdat het Veerse bedrijf voor de eerste keer meedeed aan de verkiezing. ,,We zijn dus met stip op twee terecht gekomen."

Het geheim achter het succes: De Graaf: ,,Vriendelijk en gastvrij zijn."

Dik in orde

Volgens het juryrapport hebben de eigenaren Saskia van Golen en partner Patrick Wolf een dijk van eens terras. ,,De basis is dik in orde: een meer dan fraai terras met een prachtig uitzicht op het schilderachtige Veere, tweehonderd zitplaatsen, gelegen op verschillende niveaus, aan het water."

Dat niet alleen, zo wordt vervolgd: ,,De hartelijkheid die we aantreffen, is onovertroffen. Een warme vriendelijkheid die oprecht aanvoelt. Het uitserveren verloopt snel, correct en efficiënt. Maar dan die details, daar kunnen we écht van genieten. Ons jurylid ziet een oma met twee kleinkinderen. En als ze voor de kleintjes iets te drinken bestelt, neemt ze zelf een kopje koffie. Deze wordt geserveerd met een koekje. 'En zonder dat erom is gevraagd, zie ik dat de medewerker de bestelling uitserveert met een extra schaaltje koekjes. Wetende dat één koekje en twee kleinkinderen tot verdeeldheid kan leiden." De jury: ,,Het zijn vaak de details die het 'm doen. En dat hebben ze hier goed begrepen."

Warme groet

Alle verwachtingen worden hier ruimschoots overtroffen, zo staat verderop in het rapport. En: ,,Een glimlach, een warme groet, een klein praatje: op geen moment wordt het ongemakkelijk of voelt het niet oprecht aan." En tot slot meldt de jury: ,,Wij hebben ons bezoek, mede door de perfecte service van de medewerker, als heel erg prettig ervaren. Zo alert en attent! Er wordt gelet op ieder detail. Onze verwachtingen zijn echt overtroffen.

De Graaf vertelt ook dat de medewerkers standaard een vertaalapp op hun mobieltje hebben zodat ze, als ze te maken krijgen met iemand wiens taal ze niet spreken, toch kunnen communiceren.

Op dezelfde weg verder

Het Hooihuis in Roosendaal staat op nummer 1 in de lijst. De Graaf vindt het niet erg dat zijn terras niet op die plaats staat. ,,In Roosendaal doen ze het al zo lang zo goed." Maar hij vindt het wel een uitdaging om in Veere op dezelfde weg verder te gaan. Dat biedt volgens hem misschien de kans om volgend jaar nog één plaats hoger te eindigen.