Volledig scherm
Juriën Dam. © CTV Voetbal

Juriën Dam nieuwe presentator CTV Voetbal

VLISSINGEN - Juriën Dam wordt met ingang van het nieuwe seizoen de presentator van het programma CTV Voetbal. Hij is de opvolger van Pim van Kampen, die de wekelijkse talkshow over het Zeeuwse amateurvoetbal vanaf het begin in september 2013 heeft geleid.

De 25-jarige Juriën Dam was afgelopen jaar al eindredacteur van CTV Voetbal. Daarnaast is hij nog actief als voetballer van Zaamslag.

Gezicht gegeven

Programmadirecteur Jochem Weststrate zegt voor Dam te hebben gekozen om met het programma een inhoudelijke slag te maken. ,,We zijn Pim van Kampen zeer dankbaar voor de manier waarop hij zich al die jaren heeft ingezet voor CTV Voetbal dat hij met zijn persoonlijke stijl een gezicht heeft gegeven. Hij heeft er voor gezorgd dat het programma op de kaart staat. Ik zie de wisseling van presentator als een volgende stap.''

Juriën Dam uit Terneuzen heeft Sport, Economie & Communicatie gestudeerd aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij is op diverse fronten actief in het Zeeuwse voetbal en werkt als freelance journalist naast CTV Zeeland voor onder meer PZC en VoetbalJournaal.

De eerstvolgende aflevering van CTV Voetbal is maandag 5 september. Ook dit seizoen zullen wekelijks sportredacteuren van de PZC weer aanschuiven.