Volledig scherm
Joyce en Jan Jobse Zeeuws Kampioen Sjezenrijden. © Martijn Minderhoud

Joyce en Jan Jobse winnen Zeeuws Kampioenschap Sjezenrijden

GAPINGE - Joyce en Jan Jobse zijn zaterdag in Gapinge Zeeuws Kampioen Sjezenrijden geworden. Veertig koppels gingen de strijd met elkaar aan. Missers werden nauwelijks genoteerd, wat resulteerde in een uitslag, waarbij nummer zeventien liefst 78 van de 80 ringen stak.

De 'volle bak' werd behaald door vier koppels. Nicolette Momberger en Bram Francke, Rosanne Jobse en Paul van de Broeke, Melanie de Bruijn en Jan Geldof en Joyce en Jan Jobse mochten in de kamp uit gaan maken wie zich een jaar lang Zeeuws Kampioen mag noemen. Niemand kon tippen aan Joyce en Jan Jobse, die rijden voor de afdeling Oostkapelle.

Gapinge was afgelopen zaterdag het decor voor het Zeeuws Kampioenschap Sjezenrijden. Elk jaar wordt dit evenement georganiseerd door een afdeling van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. Dit jaar was Gapinge de gelukkige.

De kamp tussen de vier beste koppels - Nicolette Momberger en Bram Francke, Rosanne Jobse en Paul van de Broeke, Melanie de Bruijn en Jan Geldof en Joyce en Jan Jobse - zorgde op 26 mm al voor een afvaller. Nicolette Momberger en Bram Francke werden knap vierde met alle gestoken ringen. De andere drie combinaties gingen door op 20 mm en staken eerst alledrie één keer raak. In de volgende ronde op 20 mm pakten Joyce en Jan Jobse het Zeeuws Kampioenschap.

De kamp om de tweede en derde plaats werd, in een spannende strijd, gewonnen door Melanie de Bruijn en Jan Geldof. Zij versloegen Rosanne Jobse en Paul van de Broeke, die derde werden.

De Sjezen waren ook dit jaar weer een plaatje om naar te kijken. Het versieren van de Sjees en het paard wordt door menig koppel veel tijd en zorg aan besteed. Simon Lous, met zijn dochter Esther wonnen weer de prestigieuze eerste prijs van de versiering bij de overige rassen. Bij de trekpaarden deden Rianne Lous en Wim Maljers ook hetzelfde als vorig jaar, namelijk de hoofdprijs winnen.

Met het Zeeuws Kampioenschap Sjezenrijden in Gapinge hebben de ring- en sjezenrijders hun seizoen afgesloten.