Volledig scherm
© RGBStock.com

Jongen met speelgoedwapen aangehouden in Vlissingen

VLISSINGEN - In Westerzicht in Vlissingen is maandagmiddag een jongen aangehouden met een nep pistoolmitrailleur. 

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger. Die had in Westerzicht twee jongeren gezien, één van hen zou net twee vuurwapens in zijn tas hebben gestopt. Agenten kwamen ter plaatse en troffen daar enkele jongeren aan. 

Halt-straf

Een 16-jarige jongen vertelde meteen dat hij een BB gun in zijn rugtas had. De jongen werd aangehouden en zijn rugtas werd onderzocht. Hierin werden een speelgoedmitrailleur en een pot met balletjes gevonden, die zijn in beslag genomen.

De Vlissinger is voor verder onderzoek naar Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij ingesloten. Maandagavond werd hij verhoord. De jongen is hierna naar bureau Halt verwezen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

Speelgoedwapens

Speelgoedwapens die op echte vuurwapens lijken, zijn in Nederland verboden in de openbare ruimte.. Het bezit van zo'n wapen kan gevaarlijk zijn; agenten kunnen reageren als ware het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten. Op Politie.nl is te vinden welke speelgoedwapens wel toegestaan zijn in Nederland.