Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Jongen met fiets in het water geduwd in Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - Een 15-jarige jongen uit Sint Philipsland is donderdagavond in zijn woonplaats met zijn fiets in het water geduwd door een 31-jarige plaatsgenoot.

De jongen fietste volgens de politie om 20.40 uur over de haven aan de Zuiddijk. Plots gaf een man hem een harde duw. Daardoor kwam de jongen in het water terecht. Hij klauterde er ongedeerd uit en ging lopend naar huis.

Dankzij getuigenverklaringen arresteerde de politie een 31-jarige verdachte. Agenten brachten hem naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor vandalisme/baldadigheid.

De jongen deed geen aangifte van de duwpartij. Daardoor is de man na de bekeuring direct weer vrijgelaten. De politie heeft de fiets van de jongen inmiddels uit het water gehaald.

 1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
  ADE

  Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

  Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt. 
 2. McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  De Britse tak van hamburgerketen McDonald's heeft met een raadselachtig bericht op sociale media klanten tot grote wanhoop gedreven. Het bedrijf postte op Twitter en Facebook een afbeelding van een reeks verticale zwarte streepjes met daarbij de tekst: Tag een vriend die tussen de lijntjes zou moeten lezen. Vervolgens wrongen volgers van de fastfoodfirma zich dagenlang in de vreemdste bochten om een verborgen mededeling te achterhalen.