Volledig scherm
Verslikking Nieuwvliet © Wijkagent Henk

Jongen (8) verslikt zich in wortel op strand Nieuwvliet, per traumahelikopter naar ziekenhuis

NIEUWVLIET - Een 8-jarige Nederlandse jongen is woensdagmiddag bijna gestikt in een stuk wortel op het strand in Nieuwvliet. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn moeder en de jongen kwamen rond 14.30 uur in allerijl naar de strandpost gesneld aan de Zeedijk in Nieuwvliet. Daar probeerden hulpverleners de wortel tevergeefs uit zijn keel te krijgen. Intussen werd de ambulance en traumahelikopter gealarmeerd.  

De jongen had moeite met ademhalen en kon niet meer praten. Met een Belgische traumahelikopter is de jongen naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. Hoe de jongen er nu aan toe is onduidelijk.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.