Volledig scherm
© Thinkstock

Jonge vrouw bang voor opduiken naaktfoto's

MIDDELBURG - Nog steeds is een jonge vrouw bang dat naaktfoto's en films van haar opduiken op internet.

De foto's zijn tussen 2012 en 2014 genomen in haar ouderlijk huis in Aardenburg door de toenmalige vriend van haar zus. Deze L. de L.C. uit Eindhoven had destijds een relatie met haar zus en verborg zijn telefoon in de badkamer als zij aankondigde dat ze een douche of bad zou nemen.

Spanning

De Eindhovenaar (30) moest maandag voor de Middelburgse rechtbank verschijnen en verzekerde de rechters dat hij die beelden echt niet online heeft gezet en dat ook nooit van plan was. Hij nam die foto's en films om zijn leven weer wat spanning te geven. ,,Tijdens mijn studententijd leefde ik echt van maand tot maand." Toen hij vervolgens een goede baan kreeg in Eindhoven ontbrak die spanning en zocht hij een nieuwe uitdaging, vertelde hij. De man zei dat hij dat stiekem filmen niet bij anderen heeft gedaan en dat er ook geen plan achter zat om ooit misbruik van die beelden te maken.

De jonge vrouw was zelf aanwezig tijdens de behandeling van de rechtszaak en vertelde dat die foto's en films een hele grote inbreuk op haar privacy hebben gemaakt. ,,Je denkt dat je in je ouderlijk huis veilig bent. Dat in de badkamer niemand je ziet." Ze zei ook dat haar vertrouwen in anderen een hele grote knauw heeft gekregen. Als ze nu ergens is waar ze zich moet omkleden is ze altijd bang dat iemand stiekem foto's maakt. ,,In het zwembad, in een kledingwinkel. Telkens vrees ik dat weer iemand mij een hak gaat zetten."

Leed

Haar advocaat vertelde dat ze zelfs een post traumatische stressstoornis heeft gekregen nadat uitkwam dat ze was gefilmd. Niet alleen in de ouderlijke badkamer maar ook bij haar zus toen ze zich daar omkleedde.

Officier Gunnar van der Hofstede zei dat het leed van wat de man heeft aangericht, tot op de dag van vandaag nog aanwezig is. Maar hij vindt een celstraf niet gepast noch geboden. Hij vindt dat de Eindhovenaar tijdens het werken maar nog eens goed moet nadenken over wat hij heeft gedaan: hij eiste een werkstraf van 120 uur.

Fouten erkend

Advocate Claudine Kouijzer hield het kort en zei dat haar cliënt zijn fouten erkent. Wel vroeg ze de rechtbank om een kortere werkstraf.

De verdachte zelf liet weten dat hij beseft dat een straf gevolgen voor hem zal hebben. Mogelijk verliest hij, bij een veroordeling, zijn baan. ,,Dan moet ik iets anders doen." Hij is bereid om de schade die de jonge vrouw heeft geleden, financieel te vergoeden.

Uitspraak 10 oktober.