Volledig scherm
© Vincent Jannink/ANP

Jamin Goes heropent, Perry Sport gaat dicht

GOES - Goed én slecht nieuws voor het Goese winkelbestand. Snoepkonten kunnen binnenkort weer terecht bij Jamin, terwijl één straat verderop Perry Sport de deuren sluit.

Wie de afgelopen week door de Lange Kerkstraat in het centrum van Goes is gelopen, heeft het misschien al gezien. Op de deur van het dichte Jamin-filiaal is een A4'tje geplakt waarop staat: 'Binnenkort zijn wij weer open!'.

Nog voor de zomervakantie hoopt een Zeeuws echtpaar de snoepwinkel te heropenen, vertelt Koen Jaasma, manager operations en vastgoed bij Jamin. "Deze mensen zijn momenteel in training. Ook staat nog een kleine verbouwing gepland. We willen de verlichting en het interieur onder handen nemen, zodat het filiaal klaar is voor de komende jaren."

Het echtpaar heeft voor vijf jaar exploitatie getekend. En dat terwijl de vorige ondernemer een half jaar geleden stopte omdat de winkel niet rendabel meer was, onder meer vanwege de 'bizar hoge' huur. Toch voorziet Jaasma geen problemen. "De huur was inderdaad hoog. Gelukkig was de pandeigenaar bereid mee te denken en ook wij hebben ons steentje bijgedragen. We willen de winkel in Goes graag houden."

Doorstart

Voor het Perry Sport-filiaal in de Lange Vorststraat ziet de toekomst er een stuk minder rooskleurig uit. De failliete winkelketens Perry Sport en Aktiesport maken een doorstart onder de vlag van het Britse bedrijf JD Sports Fashion. In Goes lijkt dat niet te gaan lukken; de pandeigenaar en het Britse bedrijf kunnen maar geen overeenstemming bereiken over een overname. "Er moet veel gebeuren aan het pand en JD Sports Fashion wil daar niet alleen voor opdraaien", weet een medewerker van de Goese vestiging te vertellen. Volgens hem is de winkel op vrijdag 9 september voor het laatst open.

Bij het hoofdkantoor van Perry Sport weten ze niet waar de medewerker die informatie vandaan heeft. "De onderhandelingen over het filiaal in Goes lopen nog", legt een medewerkster van de marketingafdeling uit. "Zeer waarschijnlijk gaat de winkel dicht, maar er is nog geen duidelijkheid en dus ook geen concrete sluitingsdatum. Als het filiaal inderdaad dichtgaat, kan dat nog maanden duren."