Volledig scherm
Het Waterschapskantoor in Middelburg. © Ruben Oreel

Inwoner 's-Heer Abtskerke wil deel van belasting niet betalen na 'slecht werk' van waterschap

‘S-HEER ABTSKERKE - Waterschap Scheldestromen gaat er niet mee akkoord dat een inwoner van 's-Heer Abtskerke 150 euro in mindering brengt op de belasting die hij volgend jaar moet betalen.

De man is op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de manier waarop vorig jaar werkzaamheden zijn uitgevoerd aan twee toegangswegen naar het dorp: de Gerbernesseweg en de Kloetingseweg.

Slecht werk

Volgens de man waren de twee belangrijkste in- en uitvalswegen gelijktijdig geheel of deels afgesloten. Ook klaagt hij over onder meer het uitvoeren van werkzaamheden bij hevige regenval - wat de kwaliteit negatief zou beïnvloeden - en het vaak ontbreken van verkeersregelaars.

Op één van de momenten dat er wel zo'n regelaar was, zou deze de man onheus hebben bejegend. De klager wilde een foto van de verkeersregelaar maken, waarop deze zou hebben geprobeerd zijn telefoon af te pakken.

Waardeloos

De man spreekt van een 'waardeloze afstemming van de werkzaamheden' en een 'meer dan waardeloze coördinatie'. Vanwege de in zijn ogen slechte uitvoering van publieke werken kondigt hij aan 150 euro af te trekken van de in 2017 aan hem op te leggen waterschapsbelasting.

Scheldestromen accepteert dat niet. Volgens het waterschap is overlast inherent aan werkzaamheden. Het zou altijd goed mogelijk zijn geweest om 's-Heer Abtskerke te verlaten. Het schap wijst er op dat de overlast werd veroorzaakt door de aanleg van fietspaden. Die hebben de verkeersveiligheid verbeterd. Dat de klager onheus zou zijn bejegend door een verkeersregelaar wordt betreurd.

Geen klacht

Het waterschap stelt verder geen enkele klacht te hebben ontvangen over de werkzaamheden.