Volledig scherm
PREMIUM
© Johan Nebbeling

Indische cultuur sterft langzaam uit: ‘Ik voel me een beetje een stiekeme Indo’

Zeventig jaar nadat Nederlands-Indië verderging als onafhankelijk Indonesië, staat de Indische cultuur in Nederland op het punt van verdwijnen. Journalist Johan Nebbeling trouwde 33 jaar geleden in een Indische familie. Hij vroeg de derde generatie Indo’s naar hun band met hun erfgoed.

Ze had lang donker haar, een huid waarover een zijdeachtige glans lag en ondeugende ogen. Ik had nooit durven denken dat dit meisje ooit iets met mij zou willen. Toen ze dat wel wilde, was ik tegelijkertijd te onnozel om haar keuze voor mij echt op waarde te schatten. Hoe dan ook: we kregen wat. Later werd ze mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen.

  1. LIVE | Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

    LIVE | Coronamaat­re­ge­len verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

    Het dodental als gevolg van het coronavirus in ons land en het aantal besmettingen blijft stijgen. De geldende maatregelen tegen verspreiding van het virus zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. De week ervoor beoordeelt het kabinet wat er nodig is voor de periode daarna, zo maakte premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.