Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Inbrekers gepakt na achtervolging in Middelburg

ARNEMUIDEN - Na een korte achtervolging heeft de politie in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden in Middelburg. Het duo wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand.

De aanhouding vond plaats in de Wijdaudwarsstraat in de wijk Dauwendaele. De auto waarin de verdachten zaten kwam daar tot stilstand nadat die in botsing was gekomen met een politieauto. De twee inzittenden, een 18-jarige man Oost-Souburg uit en een 28-jarige man Goes, werden direct aangehouden. Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek

Het rijbewijs van de 18-jarige bestuurder werd vanwege zijn zeer gevaarlijke rijgedrag afgenomen. Hij reed onder meer tegen de rijrichting in over een rotonde.

De politie kwam de mannen op het spoor nadat er rond 1.20 uur een inbraakalarm zou zijn afgegaan in een pand aan de Calandweg in Arnemuiden. De persoon die de politie had gealarmeerd zou tijdens de melding achter de verdachten rijden. Op aangeven van de meldkamer kwamen de agenten op de Ampèreweg in Middelburg het voertuig met daarin de verdachten tegen. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Volledig scherm
De van inbraak verdachte mannen werden gepakt in Dauwendaele. © Politieteam Walcheren
  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.