Volledig scherm
© DG

Inbraak Goes lijkt opgelost na aanhouding 'serie-inbrekers'

GOES - De politie heeft drie personen aangehouden die verdacht worden van vijftien inbraken, voornamelijk gepleegd in Noord-Nederland. Het trio wordt ook in verband gebracht met een inbraak in Goes.

Het aangehouden trio betreft een 24-jarige vrouw uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Gouda en een 21-jarige man uit Almere.

Er was al een onderzoek gaande tegen het drietal door het woninginbrakenteam (WIT) van de politie in Friesland, maar nog voordat er tot aanhouding kon worden overgegaan werd de 20-jarige man op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Hattum. Nadat het onderzoek in de regio Oost Nederland was afgerond werd de 20-jarige verdachte overgedragen aan de rechercheurs van het Friese WIT. Onderzoek van dat team leidde ook tot de aanhouding van de 21- jarige man en de 24-jarige vrouw. De drie worden verdacht van 15 woninginbraken in Noord-Nederland, waaronder in Jelsum, Beetgumermolen, Readtsjerk, Oudega (SM), Leek, Jonkersvaart, Grolloo en Zwinderen. Ook een inbraak in Goes kwam daarbij aan het licht.

De mannelijke verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voor 14 dagen in voorlopige hechtenis. De vrouwelijke verdachte is na verhoor weer vrijgelaten. Het politie-onderzoek is nog in volle gang.

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.