Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

In been geschoten man moet naar psychiatrisch ziekenhuis

MIDDELBURG - Een 25-jarige inwoner van Goes moet zo snel als mogelijk opgenomen worden in een psychiatrisch ziekenhuis.

Daar zijn rechtbank, officier van justitie, raadsman en de Goesenaar zelf het over eens. Alleen vindt de rechtbank dat dat besluit pas kan worden genomen als er daadwerkelijk het seintje komt dat er plaats is voor deze A.K.

Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk en raadsman Mark Dunsbergen pleitten er dinsdag voor om nu al te bepalen dat het voorarrest van de man moet worden geschorst. En ook dat de schorsing daadwerkelijk ingaat op het moment dat de man opgenomen kan worden in een psychiatrisch ziekenhuis.

De rechtbank vindt dat een te vaag besluit, zo liet voorzitter De Jager weten aan de Goesenaar.

Officier en raadsman vrezen dat de hulpverlenende instanties niet in actie komen zolang er niet een daadwerkelijk schorsingsbesluit is genomen. De Jager antwoordde dat in het proces-verbaal van de rechtbank uitdrukkelijk komt te staan dat er snel gezocht moet worden naar een plaats voor deze Goesenaar. 

Deze K. zit nu al ruim drie maanden in voorarrest want hij zou in juni in zijn woonplaats een buurman hebben bedreigd. Toen de gealarmeerde politie arriveerde was de man een dak opgevlucht. Agenten volgden hem en eisten dat hij het mes weg zou leggen. Hij kwam echter met dat mes in de hand richting de agenten waarop ze eerst pepperspray gebruikten en daarna, aldus de officier, de man in zijn been schoten. Suijkerbuijk: ,,Alles is volgens het boekje verlopen."

K. zelf ondervindt nog last van dat schot. Hij kwam met behulp van twee krukken de rechtbank binnen.