Volledig scherm
Ronald Weydema (links), districtchef van de politie Zeeland-West-Brabant en voormalig atlete Nelli Cooman brengen met een alcoholvrije cocktail een toost uit op het begin van de anti-alcohol-campagne IkPas. © Ruben Oreel

IkPas: dertig dagen zonder alcohol

MIDDELBURG - Voormalig topatlete Nelli Cooman drinkt al jaren geen druppel alcohol.

Ze roept alle Zeeuwen op de komende dertig dagen haar voorbeeld te volgen. Cooman is Zeeuws ambassadrice van de anti-alcohol-campagne IkPas, die dinsdag officieel werd afgetrapt in Middelburg.

Zo'n driehonderd Zeeuwen hebben zich inmiddels aangemeld voor de actie. De Zeeuwse gemeenten, politie, ADRZ, GGD Zeeland, Indigo preventie en andere organistaties willen met IkPas het alcoholgebruik onder jongeren tegen gaan. Ouders hebben daarin een belangrijke taak, stelde Cooman, die zelf een dochter van vijftien heeft. "Wij moeten het goede voorbeeld geven."

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met vrijdag inschrijven voor IkPas via www.ikpas.nl , mits ze sinds 1 maart geen alcohol gedronken hebben. Zeeuwse deelnemers krijgen, zolang de voorraad strekt, een blauw IkPas-polsbandje toegestuurd.