Volledig scherm
Met dit briefje lichtte Frans de Reeper zijn actie toe. © Annemarie Zevenbergen

'Iemand heeft het gaas weer van de strandglijbaan gehaald'

VLISSINGEN - Tot zijn teleurstelling constateerde de Vlissinger Frans de Reeper zondagochtend dat iemand zijn afsluiting van de strandglijbaan heeft weggehaald.

De bezorgde en boze Vlissingse opa sloot de glijbaan van Boulevard Evertsen naar het Badstrand vrijdagavond af met gaas. "Dat ding is levensgevaarlijk. Veel te steil. De kinderen komen met een bloedvaart naar beneden en er is veel te weinig uitglijruimte", fulmineert De Reeper. "Vrijdag raakte een vader flink gewond toen hij met zijn hoofd tegen de buis knalde. Hij wilde zijn dochtertje opvangen. Die kwam zo hard naar beneden dat hij zijn evenwicht verloor. Ambulancepersoneel is een hele tijd met hem bezig geweest."

De knalgele glijbaan werd vorig jaar ruim een uur na de feestelijke openstelling al gesloten voor gebruik. Frans: "Dat ding is driekwart jaar dicht geweest, maar ik zie geen verbetering. Dus heb ik 'm afgesloten met gaas. En een briefje erop waarom en een oproep aan de gemeente hier wat aan te doen. Ik hoop dat de gemeente nu echt iets gaat ondernemen. Ja, ik ben een boze, bezorgde opa. De gemeente is hierin veel te lapzwanserig."

Lees maandag meer hierover in de PZC.