Volledig scherm
Kevin Weijers

Idolskandidaat Kevin laat zich niet van de wijs brengen

VLISSINGEN - Kevin Weijers (28) uit Vlissingen was door zijn Idols-auditie donderdag het gesprek van de dag.

Bijna een miljoen mensen keken woensdagavond naar zijn auditie, waarvoor de juryleden geen goed woord over hadden. Martijn Krabbé zat zelfs met papierproppen in zijn oren om duidelijk te maken dat hij geen fan was van Kevins vocale kunsten. En zangeres Eva Simons vroeg zich af of hij tijdens zijn werk als geluidstechnicus wel hoort wanneer iets goed klinkt of niet.

Optreden door Nederland

Van al die opmerkingen trekt de nuchtere Zeeuw zich niets aan. "Ze gaan mijn ene oor in en het andere uit. Hopelijk heb ik binnenkort een eigen manager en dan ga ik optreden door heel Nederland", zegt hij fier. "Idols is één grote poppenkast. Met die gedachte ben ik er ook heen gegaan. Ik wilde gewoon eens kijken hoe ver ik kon komen."

Kevin had niet verwacht dat zijn uiteindelijke auditie zo slecht zou gaan. Hij zingt wel eens op feesten en bij de voorselectie voor de tv-opnames van Idols was hij meteen door. "Maar ik was voor de tv-jury heel gespannen, raakte mijn tekst kwijt en zong niet goed", geeft hij toe.

Geen spijt

Hij heeft absoluut geen spijt van zijn deelname aan de talentenjacht. "Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik neem zangles en denk dat ik nog veel verder kan komen als zanger."

Lees het hele artikel in de PZC van donderdag 7 april.