Volledig scherm
© Ruben Oreel

HZ in top 3 beste hogescholen

VLISSINGEN - De HZ University of Applied Sciences staat op nummer 3 op de ranglijst van beste middelgrote hogescholen van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2017. 10 van de 21 beoordeelde HZ-opleidingen kregen een top 3-notering. Het is het zevende jaar op rij dat de HZ in de top 3 van Nederland staat.

Vijf opleidingen van de HZ mogen zich de beste van Nederland noemen: Social Work, Engineering, Pedagogiek, Bedrijfseconomie en International Business & Languages.

De opleiding Social Work kreeg bovendien het kwaliteitskeurmerk 'topopleiding'. Daarmee is de opleiding voor het derde jaar op rij de nummer één van Nederland. Ook de opleidingen Leraar Basisonderwijs, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Verpleegkunde (HBO-V) en Watermanagement kregen een hoge waardering.

Selectie

De HZ schaft vanaf 2017 voor alle opleidingen alle toelatingsprocedures af. Veel verandert daardoor niet: alleen voor de opleiding Verpleegkunde werd jaarlijks maar een beperkt aantal studenten aangenomen en moesten studenten eerst door de selectie komen.

De afschaffing van toelatingsprocedures op de HZ betekent dat iedere student in principe wordt toegelaten op de opleiding waarvoor hij zich heeft ingeschreven, mits hij voldoet aan de toelatingseisen.

Vanwege de selectieprocedure die vroeger voor sommige opleidingen doorlopen moesten worden, verschilden de deadlines voor aanmelding. Die zijn op de HZ nu gelijkgetrokken. Voor alle opleidingen is de uiterste datum waarop een student kan worden aangemeld 1 mei.

Keuze

Volgens Bartjan Wattel, hoofd Dienst Onderwijs, Onderzoek & Kwaliteit was de vroege aanmelddatum voor studies met een speciale selectieprocedure (15 januari) een van de redenen om die af te schaffen. "We merkten dat veel leerlingen echt pas in de laatste maanden hun definitieve keuze maken."

De school wil toekomstige studenten blijven helpen een goede studiekeuze te maken, daarom maakt iedere student voor toelating een studiekeuzecheck. Daaruit moet blijken of de student al dan niet geschikt is voor de betreffende opleiding.

Meer info? http://www.keuzegids.org/