Volledig scherm
De lichtinval in het pand aan de historische haven van Zierikzee dat genomineerd is voor de Daylight Award 2016. © Tim de Graag

Huis 20X3 in Zierikzee in race voor Daylight Award

ZIERIKZEE - Huis 20x3 in Zierikzee is genomineerd voor de Daylight Award 2016. De Eindhovense architect Tim de Graag (27) maakte van het extreem smalle en diepe pand een aantrekkelijke en eigentijdse woning. De woning aan de Oude Haven heeft vier jaar leeggestaan, ondanks de prachtige locatie. "Het werd ook veel bezichtigd, maar iedereen maakte meteen rechtsomkeert", vertelt De Graag.

Aan hem werd gevraagd dat pand met die onmogelijke afmetingen en het summiere daglicht aan te pakken. En dat deed hij. Het leverde hem een nominatie voor de Daylight Award op; een tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan projecten die op innovatieve wijze gebruik maken van daglicht in gebouwen. De winnaar wordt 6 oktober bekend gemaakt in Leiden.

Volledig scherm
Het rijksmonumentale pandje aan de historische haven van Zierikzee dat genomineerd is voor de Daylight Award 2016. © Tim de Graag
  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.