Volledig scherm
© Thinkstock

Hoop op Europese steun voor goederenspoorlijnen

TERNEUZEN - Havenbedrijf Zeeland Seaports hoopt op Europese steun voor de aanleg van goederenspoorlijnen naar Antwerpen en tussen de Axelse Vlakte en het Belgische Zelzate.

Den Haag laat het tot nu toe afweten. Het geld voor infrastructurele werken is voor de komende tien jaar vergeven. De Europese Unie wil meer directe, internationale goederenspoorverbindingen en heeft daarvoor subsidies beschikbaar.

De Zeeuwse projecten sluiten aan bij de Europese ambities om het wegverkeer te ontlasten, aldus woordvoerder Maarten van As van Zeeland Seaports. Begin september is er overleg met een Europese spoorwegcoördinator in Moerdijk, waar ook het Zeeuwse havenbedrijf zal aanschuiven.

Steun uit Brussel kan deuren openen in Den Haag, is de stille hoop van Zeeland Seaports.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.