Volledig scherm
De tijdelijke hoofdingang van het ADRZ-ziekenhuis in Vlissingen. © Cris Sohier

Hoofdingang gerenoveerde ziekenhuis gaat maandag open

VLISSINGEN - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen neemt maandag 15 augustus de verbouwde hoofdentree in gebruik.

Na een intensieve grondige renovatie worden de poliklinieken stuk voor stuk in gebruik genomen. De oogheelkunde en de bloedafname zitten als eerste op hun nieuwe bestemming. Daarna volgen de overige poliklinieken gefaseerd tot 31 december 2016. Het ADRZ heeft gekozen voor een digitaal aanmeldsysteem voor patiënten, waarbij door middel van het identiteitsbewijs wordt aangemeld en opgeroepen. De gastendienst zal bezoekers ontvangen en wegwijs maken in het nieuwe gebouw.

Met de opening van de nieuwe hoofdentree wordt de tijdelijke hoofdentree aan de Sottegemstraat gesloten. Het parkeerterrein aan de achterzijde blijft voorlopig in gebruik tot het nieuwe parkeerterrein aan de voorzijde gerealiseerd is. Patiënten kunnen tot die tijd desgewenst gratis gebruik maken van E-shuttles. Deze E-shuttles brengen patiënten veilig en snel van het parkeerterrein naar de hoofdentree en terug. Het vervoer van de E-shuttles is een samenwerkingsproject tussen het ADRZ en Orionis.

Volledig scherm
De tijdelijke hoofdingang van het ADRZ-ziekenhuis in Vlissingen. © Cris Sohier
Volledig scherm
Bij de renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen is vandaag het hoogste punt bereikt. © Claudia Sondervan