Volledig scherm
Hondje Suus

Hondje Suus verdwenen bij Slijkplaat, eigenaren vrezen het ergste

SLIJKPLAAT - Ze zijn ten einde raad, de Limburgers Krista Caers en Peter Stiekema. Hun hondje Suus is sinds zaterdag spoorloos.

Het koppel komt uit Elsloo, maar heeft een vakantiewoning in Slijkplaat. De Limburgers komen er vaak en graag, geregeld in gezelschap van een van hun honden. Afgelopen weekend ging Suus met de familie mee naar Slijkplaat. Maar tijdens een wandeling sloeg het noodlot toe. De bruine Yorkshire terriër ging er onverwachts vandoor, toen Krista haar uitliet. Suus vluchtte een aardappelveld in, in de driehoek Slijkplaat-Sasput-Nummer Een. Krista haalde Peter erbij, die snel hulptroepen optrommelde om Suus te vinden. Tevergeefs. "We hadden Suus een maand geleden uit een asiel in Eindhoven gehaald. Ze was een vervanger voor onze andere Yorkshire terriër die net was overleden. Suus was ontzettend getraumatiseerd. Ze was gebruikt als fokteef, waarschijnlijk ergens in een donkere schuur. Waar ze met andere honden moest vechten om eten. Ieder jaar moest ze twee nestjes werpen, dat kun je zien omdat ze lange tepels heeft", zegt Peter. Suus was door die gebeurtenissen zeer schuw. "Langzaamaan kregen we meer contact met haar. In Breskens aan Zee (strandpaviljoen, red.) kroop ze zelfs op mijn schoot."

Autolampen

Toch ging Suus er vandoor. "Zaterdag hebben we gezocht tot het donker werd, op het laatst zelfs met de autolampen aan. Ook zondag hebben we gezocht, tevergeefs." Nu is het koppel terug in Limburg, omdat Krista maandag moest werken. Ze is dierenarts. Peter: "Ons vorige hondje heeft ze zelf laten inslapen."

Peter en Krista lonen een beloning van duizend euro uit als Suus levend wordt gevonden. Als iemand haar dood aantreft, krijgt hij honderd euro. Peter houdt vooral rekening met het laatste scenario. "Ze is zó getraumatiseerd... Het was warm zaterdag, ze zou oververhit of in shock kunnen raken." Suus betekende in korte tijd veel voor Krista en Peter. "Ze had mooie jaren bij ons kunnen hebben, maar ik denk dat we dat moeten vergeten. Twee honden in één maand tijd verliezen. Het is traumatisch."

Wie denkt Suus gevonden te hebben, kan Peter Stiekema bellen op 06-51826993