Volledig scherm
Peter van Halem, voorzitter Nederlandse Newfoundlander Club © Ton van den Nouwelande

Honderden honden in Renesse bij wandeling tegen kanker bij huisdieren

RENESSE - Voor onderzoek naar en voorlichting over kanker bij huisdieren is gisteren op het strand van Renesse de Nationale Hondenwandeling van het NKFD gehouden. "Kanker bij mensen is erg.

Zeker, maar onderschat het leed dat kanker bij huisdieren veroorzaakt ook niet. Voor veel mensen is de hond of kat lid van de familie." Dat zegt Peter van Halem, voorzitter van de Nederlandse New Foundlander Club. De vereniging gaf zondag in Renesse enkele demonstraties.

Zorg verbeterd
Dierenarts Johan de Vos uit Terneuzen is voorzitter van het Nederlands Kankerfonds voor Dieren (NKFD). "Voeding en medische zorg voor huisdieren zijn sterk verbeterd", zegt hij. "Daardoor worden de dieren ouder en krijgen zij, net als mensen, te maken met kanker. Eén op de drie honden en één op de vier katten krijgt deze ziekte. Bij honden ouder dan tien is kanker zelfs de belangrijkste doodsoorzaak."

Geld inzamelen
Om daar ruchtbaarheid aan te geven en natuurlijk om geld voor onderzoek in te zamelen, houdt het NKFD jaarlijks een wandeling bij strandrestaurant Our Seaside in Renesse. Dat gebeurde zondag voor de tweede keer. Mede door het mooie weer deden daar vele honderden baasjes en honden aan mee.

Volledig scherm
© Ton van den Nouwelande