Volledig scherm
© Thinkstock

Homobelangenvereniging COC terug in Terneuzen

TERNEUZEN - Na jaren van afwezigheid komt er weer een ontmoetingspunt voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders van het COC in Zeeuws-Vlaanderen.

Het nieuwe Zeeuwse COC-bestuur dat sinds juli is aangetreden, wil het COC weer stevig op de kaart zetten in Zeeland. Een van de speerpunten van het nieuwe beleid is dat het COC niet, zoals nu, alleen in Middelburg moet zitten maar in de hele provincie.

"We willen ook weer een ontmoetingspunt in Zeeuws-Vlaanderen", zegt Kenny Vermunt, secretaris van COC Zeeland. "Want LHBT'ers moeten nog steeds vechten voor acceptatie van hun geaardheid. Dat is en blijft een probleem in de huidige samenleving."

Feest

De aftrap wordt vrijdag 14 oktober gegeven tijdens een Foute Party in café De Chandelier in de Nieuwstraat in Terneuzen. Op het feest is iedereen, van alle geaardheden, welkom en het heeft als doel de gasten kennis te laten maken met COC Zeeland en ook geld op te halen voor de verdere activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Vermunt: "We hopen de agenda op termijn ook uit te breiden met het geven van voorlichting, advies en steun. Zeeuws-Vlaanderen kan echt niet zonder een COC, er moet echt een ontmoetingsplek voor LHBT'ers zijn."

De Foute Party in café De Chandelier begint vrijdag 14 oktober om 21.00 uur.