Volledig scherm
© PZC

Hoe pakt ADRZ imagoprobleem aan?

BRUINISSE - Positief kritisch zijn ze, dat wel. Maar inwoners van Schouwen-Duiveland en Tholen hebben het idee dat het goed kan komen met de Zeeuwse zorg.

Slikken ze dan alles als zoete koek? Zeker niet. Bruinisse had gisteravond de primeur. In paviljoen Meerzicht konden inwoners van Schouwen-Duiveland en Tholen meepraten over hoe de zorg in Zeeland eruit moet gaan zien. Zeker een man of zeventig greep die kans. Mensen hoorden hoe driekwart jaar na de presentatie van het toekomstplan wordt gewerkt aan het verbeteren van de zorg om de hoek, ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg en ICT. Hoe het er gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Want zorgaanbieders zijn daarover nog volop in gesprek.

Bijgepraat

Maar in de zaal was de waardering voelbaar dat inwoners worden bijgepraat en mogen reageren op hetgeen allemaal gebeurt. Uit reacties bleek dat mensen nu echt het idee krijgen dat het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam serieus werk maken van samenwerking. Al blijven inwoners kritisch. Want waarom is het plannen van afspraken in het ADRZ nog zo ingewikkeld? En hoe pakt het ziekenhuis het imagoprobleem aan?

De acute zorg heeft altijd prioriteit gehad, erkende directeur Claudia Brandenburg van het ADRZ. "Het wordt nu tijd de planbare zorg beter te regelen."

Imagoprobleem

En het imago? "In een peiling op de website van de PZC zag ik dat 80 procent de overname door Erasmus MC een goede zaak vindt. De goede naam van Erasmus gaat helpen het imagoprobleem op te lossen. En door financiële impulsen gaan werknemers werken met modernere apparatuur in gerenoveerde gebouwen. Dat vergroot hun motivatie en dat gaan ze uitstralen."

Dit was de eerste van vier bijeenkomsten over de toekomst van de zorg. De volgende is op 11 april in Terneuzen.