Volledig scherm
Karina Polderman. © Mechteld Jansen

Het zit gehandicapte Karina Polderman uit Goes nog altijd niet mee

GOES - Karina Polderman uit Goes was vorige maand zo blij als een kind. Ze had eindelijk een woning toegewezen gekregen die zou worden aangepast aan haar handicap.

 "Het zou allemaal prima in orde komen. Nou, dus niet", schrijft ze op haar Facebookpagina. Polderman (50) lijdt aan 'drop attacks', een chronische aandoening waarbij een patiënt plotseling onderuit gaat. Omdat het gevaarlijk is om trap te lopen, kon ze in haar vorige woning geen gebruik maken van de badkamer. Dat betekende niet douchen en de dagen voornamelijk op bed in de woonkamer slijten.

Een doucheunit in de tuin wilde de gemeente niet bekostigen, maar toen haar situatie in de publiciteit kwam, werd haar een woning aangeboden in de Johnsonlaan. Die zou worden aangepast en zo leek het erop dat Polderman na zeven maanden weer fatsoenlijk zou kunnen douchen. Maar dat valt vies tegen. Zo is de badkamer voorzien van een spiegel en wasbak op stahoogte, terwijl Polderman in een rolstoel zit. Ook was een douchestoel toegezegd, maar dat weet volgens Polderman 'ineens niemand wat vanaf'.

Ook bleek de deur van de net betegelde badkamer te smal en moest de boel weer worden opengebroken voor een verbreding. Polderman zit zolang haar woning nog niet klaar is in een verzorgingskamer in het Gasthuis. Dat zal voorlopig nog zo blijven, want plaatsing van een invalidekeuken laat nog tot half november op zich wachten. Ik wil ook wel weer eens met mijn kinderen in een huis wonen. Ik moet nu een contract ondetekenen, maar dat doe ik pas als alles af is", aldus Polderman. Ze noemt de situatie 'onmenselijk'.